The Pineapple Thief

+ Trope

Datum har passerat

Progressiva rockbandet The Pineapple Thief släpper nytt album och beger sig ut på en turné som gör stopp på Pustervik i Göteborg den 21 mars 2022! Som support denna kväll ser vi amerikanska Trope!

The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen.

Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. Nu är de aktuella med ännu en platta som blir nummer tretton i ordningen. Vi räknar med att den kommer att fortsätta befästa bandets plats som ett av Europas främsta när det gäller experimentell rock.

Det är ingen hemlighet att TPT influerats starkt av Porcupine Tree och bandet har sedan en tid knutit trummisen Gavin Harrison till sig. Harrison har tidigare spelat i King Crimson och just nämnda Porcupine Tree.

Support: Trope
Trope är ett progressivt alternativ rockband, baserat i LA, ledd av sångerskan Diana Studenberg och gitarristen tillika producenten Moonhead. I fjol släppte duon sitt debutalbum ‘Eleutheromania’, vilket genomsyras av musik som längtar efter att bryta sig loss från mönster.

Information om flytten:
På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset har The Pineapple Thief bestämt sig att flytta fram sin turné till 2022. Konserten på Pustervik i Göteborg kommer nu att äga rum den 21 mars 2022. Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

Tickster Resale
Tickster har tagit fram en ny tjänst som gör att du tryggt och säkert kan sälja och köpa biljetter i andrahand. Gå in på Tickster Resales hemsida för mer information!