Xavier Rudd

+ Tay Oskee

Datum har passerat

Australienske multiinstrumentalisten och singer-songwritern Xavier Rudd återvänder till Malmö i sommar för en konsert på KB den 6 juli! Som support denna kväll ser vi landsmannen Tay Oskee!

Xavier Rudds starka sida är kontakten han skapar med sin publik. Ju mer han har turnérat, desto fler hjärtan har han rört vid och allt har han gett tillbaka till musiken. Han förtrollar sin publik med sin förmåga att traktera många instrument och har introducerat ett sound som är en mix av gitarrer, didgeridoos, effektpedal, slagverk, munspel och inte minst den egna rösten. Han skapar något nytt men ändå bunden till sina förfäders andar.

För Xavier Rudd är musikskrivandet och livet samma sak. Han sjunger om det som pågår dels i sitt egna liv, samt i världen i stort. I sångerna blandas miljöfrågor, aktivism och spiritualism friskt med surfing, familjeliv och hundpromenader. Resultatet ger ett särpräglat musikaliskt uttryck som ändå berör globala angelägenheter.

I fjol släppte Xavier Rudd albumet “Storm Boy”, den första soloplattan på sex år. Det speglar hans själsliga resa och kapslar in såväl kärleken som hans slutsatser kring sin plats på jorden.

Det kommer att bli en unik kväll med en av Australiens största artister – och aktivister. En artist som vågar vara pretentiös, som tycker vi ska agera och upplysa varandra. Xavier Rudd vill få oss att stanna upp och ta hand om varandra och jorden lite bättre och det känns som att det behövs mer än någonsin just nu.

Support: Tay Oskee
Tay Oskee är en multiinstrumentalist som bemästrar gitarr, banjo, munspel och slagverk. Han influeras av sitt hemland Australien, aboriginernas historia, kärleken, naturen och inte minst sin egna själsliga resa. Musikstilen är bred och kan ta dig från tonerna av en avslappnad sommarkänsla till ett slagkraftigt riff med doft av roots.