Nouvelle Vague

Datum har passerat

Franska Nouvelle Vague firar 15 år och kommer till Sverige med sitt unika koncept och magiska liveshow! Den 27 september besöker de KB för en kväll i Bossa Novans tecken!

Nouvelle Vague är antagligen ett av de häftigaste band du kan uppleva! Det kultförklarade New Wave-gruppen skapades av de franska producenterna Marc Collin och Oliver Libaux 2004 och har sedan dess frontats av en rad karismatiska och skarpa sångare. För att fira sitt 15-årsjubileum ger sig bandet åter ut på turné med fokus på deras hyllade debutalbum, samt det uppföljande albumet ”Bande à Part”. Sången står denna gång Melanie Pain och Elodie Frege för.

Namnet Nouvelle Vague, översatt till ”Ny våg”, sammanfattar bandets identitet och koncept på ett utsökt vis. På engelska ”New Wave”, på portugisiska ”Bossa Nova”. Resultatet blir en band som spelar klassiska New Wave-låtar i svängig Bossa Nova-anda. Bandet har fyllt fyra album med detta koncept och sålt över en miljon skivor.

Mellan åren 2011 och 2016 upphörde bandet med att spela in musik för att istället lägga all sin energi på att forma en innovativ och spektakulär liveshow. Resultatet måste upplevas live för att verkligen förstås.

Den 27 september får du chansen! Förbered dig på att höra såväl Joy Division som The Buzzcock framföras i Nouvelle Vagues unika och förtrollande Bossa Nova-stil.