Lolita Pop

Datum har passerat

​​​I ​år är det 40 år sen Lolita Pop gjorde sin första spelning någonsin på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro maj 1979. För att fira jubileet bestämde Örebrobandet sig för att återförenas för en spelning i sin hemstad. Men så snart de var i replokalen igen började tanken på en turné växa fram och nu är det klart att det blir en fullmatad Sverigevända med de bästa låtarna och de bästa städerna! Den 1 november kommer bandet till Malmö för en kväll i nostalgins tecken på KB!

Under sina aktiva år skapade bandet en egensinnig popmusik med Karins starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hitar som ”Långa tåg av längtan”, ”Hey Winner” och ”Tarzan on a Big Red Scooter”. Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet ”Blumenkraft”. Sedan dess har bandet endast spelat tillsammans på några privata fester.

2019 års upplaga av Lolita på turné består av Karin Wistrand på sång, Benkt Söderberg och Sten Booberg på gitarr, Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.