Kim & Kalle – En Dansk-Skånsk Rockafton

Datum har passerat
Vill du även se Pedalens Pågar på KB den 21/9? Köp en kombibiljett och spara en slant - 2 rockkvällar för 350 kr! Köp här

Nordens obestridda rockkungar stavas Kal P Dal och Kim Larsen. Efter fullt ställ på KB i fjol återvänder nu den hyllade rockensemblen med Nic Schröder i täten för ännu en kväll där Kim och Kalles odödliga låtskatter hedras. Fredag den 4 oktober smäller det, vi ses där!

”Rock’n’roll kan bara sjungas på Engelska, Danska & Skånska” är ett av Kalle Pedals otaliga buddha-klingande sanningar och själva epicentrum för denna hyllningskonsert.

Detta uttalande är inte till för att va le mot stockholmarna utan bara ren och skär fakta. Enligt lingvistiska intelligentian i Lund rör det sig om de inbyggda små ljudmässiga pulkabackarna i slutet av varje ord som uttalas i samband med ett så kallat stockholmsuttal. Dessa avrundningar kväver varje tillstymmelse till momentum, nerv eller skärpa med sin seghet. Inom rock’n’rollen bör varje ord bete sig som en klippa i Grand Canyon. Brännheta klippsidor med halsbrytande stup mellan sig. Inte som puttrande kobbar i en skärgård…

Nic Schröder & bandet från succémusikalen ”Kal P Dal” ger konsert i två halvlekar. Samtliga av rock’n’rollens tre föredragna tungomål kommer vrickas när vi hyllar två av regionens absolut största skalder, Kalle Pedal & Kim Larsen. ”Ljudlöst ös” & ”Fuld knald” i perfekt harmoni!

Bandet består av:
Nic Schröder
Jepson
Jens Andersson
Martin Axén
Anton Collinder