Hank von Hell

+ Skallbank, The Drippers

Datum har passerat

Efter Hank von Hells comeback på de stora scenerna för knappt ett år sedan har han redan hunnit släppa ett succéalbum och gjort klubbturnéer i Skandinavien, Europa och Nordamerika. Sommaren 2019 har tillbringats på några av Europas största rockfestivaler och i denna stund fullgörs inspelningar av det kommande andra albumet som ska släppas till hösten. Nu står det klart att även Göteborg får sin beskärda del av Hank von Hell i höst när han intar scenen på Pustervik den 28 november! Som support ser vi dessutom Skallbank och The Drippers!

2010 förlorade rockvärlden en av sina största. Den ikoniska frontmannen i Turbonegro, Hank von Helvete, klev av scenen, lade hatten på hyllan och deklarerade att han aldrig någonsin skulle ta den på sig igen. Fans över hela världen har sedan dess trånat efter en comeback. Hank har enträget understrukit att det aldrig kommer hända. Men, likt Fågel Fenix reste sig Hans-Erik Dyvik Husby ur askan, och i elden återföddes Hank von Hell!

Efter åtta års tystnad återvände Hank von Hell hösten 2018 med den bejublade solodebuten ”Egomania”. Släppet följdes upp med utsålda konserter från Sundsvall i norr till München i söder. Sverigeturnén hösten 2019 blir både bokslut för året som varit och starten på det som komma skall – Hank von Hell är här för att stanna!

Support: Skallbank
Karlstadsbördiga Skallbank blandar den råa energin av klassiska rock’n’roll-riffar med brutalt metallskrik. Förbered dig för en musikalisk käftsmäll!

Opener: The Drippers
The Drippers från Göteborg startades 2016 och har med sina explosiva liveframträdanden redan vuxit till att bli ett av de främsta banden på den våg av actionrock som återigen sveper över världen. Med rötterna i 90-talets högenergiska akter som New Bomb Turks, Gluecifer, The Hellacopters och Turbonegro samt en stor portion MC5, The Stooges och Radio Birdman har bandet ställt skåp sedan dag ett. Bandet är högaktuell med debutplattan ”Action Rock” som spelades in med legendariske Thomas Skogsberg (mannen som under 90-talet kickstartade karriärerna för band som Gluecifer, Hellacopters, Backyard Babies och Entombed) i Sunlight Studios.