Doyle Bramhall II

+ Pelle Holmberg Group

Datum har passerat

Den lysande gitarristen och låtskrivaren Doyle Bramhall II kommer i sommar till Malmö för en spelning på KB den 27 augusti! Support denna kväll blir Pelle Holmberg Group.

Doyle Bramhall II – sångare, gitarrist, låtskrivare och producent – är välkänd för sitt täta samarbete med mentorn Eric Clapton, men också andra storheter som Roger Waters, Elton John och Sheryl Crow. Han är sonen till musiklegenden från Texas, Doyle Bramhall, och gav sig ut på vägarna redan som tonåring i Jimmie Vaughans band The Fabolous Thunderbirds. Han släppte sitt första soloalbum -96, men det var andra plattan ”Jellycream”, som gjorde att Clapton och Waters fick upp ögonen för den unge talangen.

Samarbetet med Clapton tog fart genom grammy-vinnande albumet ”Riding with the King”, vilket gjordes ihop med BB King. Utöver Bramhalls gitarrlir var även två av Claptons favoriter från Bramhalls ”Jellycream” med på skivan. Bramhall blev sedemera en pålitlig och kreativ samarbetspart både på turné och i studion, och efter tid även medproducent.

Genom att agera producent och kompmusiker till andra artister fick den egna solokarriären stå åt sidan, men 2016 släppte han så det efterlängtade ”Rich Man”, en skiva där han utforskade djupa och personliga ämnen och känslor som följd av sin fars bortgång några år tidigare. I fjol släppte han sitt femte soloalbum ”Shades”, med vilket han visade nya höjder som musiker och sångare.

Han är en sanslös gitarrist och vi vågar påstå Texas bäste artist just nu!

Support: Pelle Holmberg Group
Den instrumentala trion Pelle Holmberg Group släppte nytt album innan sommaren och kommer att framföra mycket material därifrån. Det bjuds på spelglädje, improvisation och sväng inom blues, rock, jazz och funk. Missa inte!