Diamond D / Sadat X / Large Professor / A.G.

Datum har passerat

Fyra tungviktare från guldålderns hiphop-era gör gemensam sak och riktar blickarna mot Skandinavien! Torsdagen den 19 december gör Diamond D, Sadat X, Large Professor och A.G. (D.I.T.C) nedslag i Köpenhamn för en spelning på Loppen!

DIAMOND D är en prisvinnande producent och rappare från The Bronx som var med och grundade hiphop-kollektivet Diggin’ in the Crates Crew (D.I.T.C). Genom tiderna har han stått för några av de viktigaste produktionerna från rappare som Lord Finesse, Mos Def och Pharoahe Monch, och har dessutom vunnit en Grammy för sitt arbete med The Fugees. Diamond D besitter även ett mästerligt flow, något han bevisar på ”The Diam Piece” från 2014, som innehåller gästframträdanden från inga mindre än Talib Kweli, Hi-Tek och Masta Ace m.fl. Efterföljaren ”The Diam Piece 2” kom i maj 2019, där han fortsätter bevisa sin höga kvalitet.

SADAT X är nog mest känd från den legendariska hiphop-gruppen Brand Nubian från New Rochelle, NY, bestående av Grand Puba, Lord Jamar, DJ Alamo och Sadat X själv. Rapparens karriär har sträckt sig under tre årtionden och med över 15 släppt har han erhållit mer beröm och hyllningar än de flesta rappare. Hans karriär innefattar ett brett spektrum av samarbeten och framträdanden, men det är hans omänskliga flow och lyriska fingerfärdigheter som ger låtarna den äkta ”DOT X”-karaktären.

LARGE PROFESSOR aka Large Pro är en så stor del av hiphopens historia, att det är svårt att särskilja dem. Hans första intryck på hiphop-scenen var för ingen mindre än Eric.B och Rakim, grundarna av den legendariska gruppen Main Source, i vilken även NAS fick sin debut. Han rappade och producerade på Tribe’s ”Midnight Marauders” och producerade beats till hiphop-klassikern ”Illmatic”. Listan bara fortsätter med rappare som Kool G, Kane, Slick, Busta, Common. Det spelar ingen roll vad Professor gör, allt han rör blir guld. Oavasett om det är solokarriären eller som producent till andra rappare.

Tillsamans rapparen Showbiz och Diamond D var A.G. med under grundandet av D.I.T.C och har fortsatt hålla den äkta Bronx hiphop-traditionen levande ända sen sin första release 1992. A.G.’s produktivitet är inget mindre än slående, både som soloartist och med den trogne samarbetspartnern Showbiz, och har dessutom bibehållit en konstant höga kvalité genom hela sin karriär.

Vi ser fram emot en hiphop-afton med dessa vansinnigt stora talanger som kommer att få Loppen att gunga den 19 december!