Walter Trout & Band

+ Pelle Lindbergs Bluesband

Datum har passerat

Walter Trout har ett hjärta som slår för den moderna bluesrockscenen. Han är respekterad av det gamla gardet, vördad av det yngre och avgudad av de fans som kommer fram och hälsar efter varje konsert. Efter fem decennier i branschen är Trout en talismanfigur och en del av det lim som håller samman bluesgemenskapen i en tid då den bredare världen aldrig har varit så uppdelad. Med nytt album i bagaget ger han sig åter ut på vägarna och i höst besöker han Malmö för en konsert på KB den 16 november!

I hans senaste album ”We Are All In This Together” medverkar fjorton A-listestjärnor – inklusive namn som Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall och Randy Bachman. Genom att skriva en originalsång till var och en har Walter Trout gjort ett av de mest spännande albumen i sin karriär och funnit tröst efter ett antal solo-album och sin nästan dödliga leversjukdom 2014. ”Nu var rätt tid för den här CD:n”, säger han. 2016 års album ”Battle Scars”, tillkom genom ett riktigt krävande intensivt arbete, skrivet med tårarna rinnande nerför ansiktet. ”Jag behövde en paus och göra något roligt och ljust. Det här albumet var glädjande för mig.”

Walter Trout startade sin solokarriär 1989 och har genomgående varit framgångsrik. Han turnerar outtröttligt och formligen spottar ut klassiska album som inkluderar ”Life In The Jungle” (1990), genombrottet ”Walter Trout” (1998) och det politiskt taggade ”Blues For The Modern Daze” (2012). Han har vunnit internationellt erkännande och haft en stadigt växande försäljning i en notoriskt sviktande bransch. Åren på turné har också givit honom massor av nära vänskaper, vilket framgår av 2006s cameo-späckade album ”Full Circle” och den inofficiella uppföljaren, ”We Are All In This Together”. “Albumet skulle egentligen heta ‘Full Circle Volume 2’”, säger Trout, “men jag ville ha en mer positiv titel i denna värld av galenskaper.”

Detta är uttrycket från en konstnär som inte bara klarar sig med lite hjälp av sina vänner, utan som positivt lyder upp på ett album som säkert kommer att tända ytterligare raketer under hans blomstrande sena karriär. ”Visst, jag är äldre” säger Trout ”men jag känner att jag just nu befinner mig i den bästa tiden i mitt liv. Jag mår bättre än någonsin fysiskt. Jag har mer energi. Jag har en helt annan uppskattning av hur det är att vara levande, att vara en del av världen, av min familj, av min karriär. Jag vill att livet ska vara spännande och festligt. Jag vill ta för mig. ‘I want to grab life by the balls and not let go, y’know…?’”

Line up:
Walter Trout – Gitarr / Sång
Sammy Avila – Hammond B3 / Sång
Danny Avila – Bas / Sång
Michael Leasure – Trummor / Sång
Andrew Elt – Gitarr / Sång

Support: Pelle Lindbergs Bluesband
Pelle Lindberg har varit aktiv i blues Sverige de senaste 30+åren. Han är känd för sin ton och sin förmåga att alltid spela rätt sak vid rätt tillfälle och därav landat ett par turnéer med några av dem största inom blues: Sam Myers, LA Jones, Michael Dotson och Kellie Rucker är några av dem som han kompat under sina mängder av gig.

Pelle startade Bluesbandet Blue Tones 1986 och sedan har det rullat på med Pelle Lindberg & Bluesblasters, Pelle Lindberg Band, Gone Fishing. Sedan ett par år är han tillbaka i sina bluesrötter igen med Pelle Lindberg Bluesband.

Line up:
Pelle Lindberg – Gitarr / Sång
Stefan Rosqvist – Gitarr
Lars Kristofferson – Trummor
Kalle Johansson – Bas