Ural Thomas & The Pain

Datum har passerat

Soulveteranen Ural Thomas ger sig ut på vägarna tillsammans med sitt band The Pain. Den 22 mars besöker han Malmö för en konsert på Folk Å Rock!

Om livet skulle vara rättvist, skulle Ural Thomas vara ett välkänt namn. Hans låtar hamnade på mixtapes tillsammans med James Brown, Otis Redding, and Stevie Wonder (med vilka Thomas även har delat scen med). Han släppte ett antal singlar under 60- och 70-talet, mest uppmärksammad blev ”Can You Dig It”, där soulstjärnorna Merry Clayton, Mary Wells och Brenda Holloway stod för bakgrundssången. Thomas spelade över 40 konserter på den legendariska Apollo Theater innan han till slut valde att lämna en hård och elak bransch, och återvände istället hem till Portland.

En man som praktiskt taget är gjord av musik skulle självklart aldrig sluta spela. Thomas började istället hålla i regelbundna jam sessions i sitt hem under nästan 20 års tid.

2014 övertalade soul DJ:n och tillika vännen, Scott Magee, Thomas att ge musikkarriären ytterligare en chans.

För en 80-årig artist i ständig utveckling, har musiken för Thomas alltid handlat om att föra människor samman. Med en motvilja mot tanken att åldrande är en anledning att sakta ner och sluta leva tror Thomas att rätt tid att svänga loss varje gång någon pluggar in en gitarr eller sätter på en skiva. Ural är redo – är du?

Line-up:
Ural Thomas – Sång
Scott Magee – Trummor, Sång
Brent Martens – Gitarr
Arcellus Skys – Bas
Steve Aman – Keys
Willie Matheis – Tenorsaxofon
Dave Moonie – Trumpet
Bruce Withycomb – Baritonsaxofon