The Sonics

+ Satan Takes A Holiday

Datum har passerat

Amerikanska veteranerna The Sonics återvänder till Sverige för spelning på Kägelbanan i Stockholm den 9 oktober! Support för kvällen är Satan Takes A Holiday!

Sedan födseln av garagerock, the northwest sound, grunge, eller vad man väljer att kalla det, har The Sonics satt prägeln, tempot och soundet och gett alla musiker och band som kommit efter, den omistliga rätten att föra rocken till oanade höjder och utforska alla dess möjligheter.

Bandets första singel släpptes -64, men på grund av det oväntade och högljudda soundet för den tiden, togs den inte emot med öppna armar av de stora radiostationerna. Ett halvårs trägen promotion och med hjälp av mindre radiokanaler borrade de ändå igenom folks medvetande och plötsligt var The Sonics den nya sensationen, bandet alla ville se, och de nya ’bad boys of rock’. Ett par albumsuccéer senare bestämde sig gossarna för att gå skilda vägar, men säg den glöd som för alltid slocknar. 2007 var de redo att omgruppera och är än idag ett vitalt band som slår klackarna i taket var än de hamnar.

Nuförtiden består bandet av Rob Lind, Freddie Dennis, Dusty Watson, Jake Lords och Evan Foster. Bered dig på ren och skär rock and roll-energi när legendarerna kommer till Stockholm i höst!