Spock’s Beard

+ Roine Stolt’s The Flower Kings Revisited

Datum har passerat

Spock’s Beard (USA) och The Flower Kings (SE) är två ikoniska band inom den nutida progressiva rocken, och de två mest säljande namnen i genren under hela 90-talet. Bägge band har hållit en imponerande hög musikalisk kvalitet från sin första ton, och deras långa rad av ackumulerade bandmedlemmar har infiltrerat en stor del av dagens progscen, inklusive projekt och samarbeten med namn som Genesis, Steve Hackett, Jon Anderson, Transatlantic, Karmakanic, The Tangent, Pain of Salvation, och Kaipa. Det är dock på scen som du får den ultimata Spock’s Beard- och The Flower Kings-upplevelsen, och därför är vi fantastiskt glada över att KB den 2 december utgör ett av tio exklusiva stopp på denna komboturné för att fira 25 år med genrens främsta skivbolag InsideOutMusic!

Spock’s Beard grundades 1992 i Los Angeles av bröderna Neal och Alan Morse, och lockade till sig en snabbt växande fanskara som tilltalades av bandets välsnickrade kompositioner med influenser av Genesis, Yes, Gentle Giant, Kansas och ELP. Tredje och senaste gången de besökte Sverige var när sångaren Ted Leonard gjorde en imponerande debutkonsert på Sweden Rock Festival 2011. Tre starka album har följt sedan dess, varav den senaste ”Noise Floor” släpptes i juni 2018.

På KB får du se:
Alan Morse (gitarr, sång, 1992-nu)
Dave Meros (bas, baspedaler, sång, 1993-nu)
Ryo Okumoto (keyboards, sång, 1995-nu)
Ted Leonard (leadsång, gitarr, 2011-nu)
Mike Thorne från SAGA (trummor, 2018)

The Flower Kings sattes ihop när ex-KAIPA-gitarristen Roine Stolt skulle promota sitt soloalbum The Flower King (1994). Sedan starten har bandet bestått av en samling ruskigt kompetenta musiker som producerat mästerliga album i en rasande fart (10 album varav 4 dubbelalbum 1995-2007) och etablerat sig som givna livefavoriter. Efter två comebackalbum 2012 och 2013 med följande turnéer sade säkra källor att The Flower Kings lagts ner för gott. Men i december 2018 kommer du återigen kunna uppleva blomstermonarkerna i ett format som återstår att utannonsera.

Bekräftade medlemmar i Roine Stolt’s The Flower Kings Revisited är:
Roine Stolt (gitarr, sång, 1994-nu)
Hasse Fröberg (sång, gitarr, 1994-nu)
Jonas Reingold (bas, 1999-nu)

Kvällen är ett Progressive Circus-evenemang som arrangeras av Kulturpunkten.

Kombobiljett
Den 29 september arrangeras Progressive Circus på Palladium med Iamthemorning (RUS), Vuur (NL), Anneke Van Giersbergen (NL), Merit Hemmingson (SE) och Promise & The Monster (SE) på scen. Det finns ett begränsat antal kombibiljetter till priset av 750 kr och ger tillträdet på både konserten på Palladium och konserten på KB. Mer info finns på på Progressive Circus hemsida och Facebook.

Köp kombobiljetten här!