Rise Against

+ Andy The Band

Datum har passerat

Albumaktuella Rise Against riktar blickarna mot Sverige. Den 18 juni gör de nedslag i Malmö för att fylla KBs lokaler med sin politiska punkrock!

I 18 år har Rise Against hållt sin moraliska kompass stadig och använt sin punk för att tala ut mot social orättvisa. Bandet högg sina sylvassa tänder i George W. Bushs regering och har släppt album över tre presidentskap, men nutidens politiska klimat har tvingat bandet att kliva tillbaka och tänka över hur de definierar sig själva. Det nya albumet, som släpptes i juni 2017, hette ursprungligen ”Mourning in America”, men efter resultatet i det senaste presidentvalet ville inte bandet längre förmedla sorg och hopplöshet. Medlemmarna kände förvisso dessa känslor, men de insåg att de behövde skapa ett album som fokuserade mer på vår potential än våra misslyckanden. De ville skapa något med tänder och klor. Resultatet blev “Wolves”.

”Om du är i vildmarken och hör vargar yla kanske det är ett vilset eller sörjande djur du hör,” säger Rise Againsts Tim McIlrath. ”Men det gör dig inte mindre rädd. Du vet att de är där. Och du vet vad dessa kraftfulla djur är kapabla till.” I en värld full av rädsla och hat vill Rise Against tillsammans med sina fans skapa en ny identitet, en identitet som är större och starkare än vilket politiskt val som helst. Bandets åttonde album, “Wolves”, kretsar kring att erkänna kraften inom oss; ett primallt kall för offren att bli jagarna.

SUPPORT: ANDY THE BAND
Nyss hemkommen från Japanturné med Andy The Band gör Andy Dahlström (Satanic Surfers, Sista Sekunden, Terrible Feelings, m.fl.) sig redo att återigen värma upp KB med sitt soloprojekt. Musiken har sina rötter i Beatles, Strokes och Soundtrack of Our Lives, men med den där punkiga edgen som en punkare aldrig kan tvätta bort.