MCC [Magna Carta Cartel]

+ Tengil

Datum har passerat

MCC [Magna Carta Cartel] har återuppstått från askan och äntligen kommer de till Göteborg för en spelning på Sticky Fingers den 29 september! Support denna kväll blir Tengil.

MCC [Magna Carta Cartel] bildades 2006 med drömmar om att en dag bli riktigt stora. De första åren var bitvis kämpiga och debuten “Goodmorning Restrained” kom först tre år senare. I samma veva startades bandet Ghost där några av medlemmarna i MCC drog iväg på vad som skulle bli deras livs resa med vad som inte kan kallas något annat än global och total framgång. MCC fick så stå åt sidan, men fansen fann musiken och intresset växte. För två år sedan återväcktes bandet från sin slummer och i fjol släpptes EP:n “The Demon King”.

Vi är många som har väntat på att få se detta live, och i höst får vi omsider som vi vill. Vi ses på Sticky i september!

Support: Tengil
Tengil spelar en blandning av shoegaze, konstrock och post-hardcore. Mäktig sång blandat med storslagna reverbdränkta gitarrer och explosiva, men samtidigt catchiga trummor gör bandet till en unik och vacker upplevelse. Bandet säger sig själva låta ”Som drömmen av en rockkonsert du tror, men inte är helt säker att du gick på när du var tonåring”. Nyligen hemkomna från Japanturné och med nya släppet ”shouldhavebeens” i skjutläge är dom stolta att få öppna kvällen.