Lisa Ekdahl & Band

Datum har passerat

Visklassikern ”Vem Vet” fyller 25. Detta firar Lisa Ekdahl med en stor jubileumsturné där hon binder ihop den legendariska debuten – från start till mål – med nya engelska albumet ”More of the Good”. Till sin hjälp har hon ett gammalt lyckohjul. Den 7 april besöker hon och lyckohjulet Göteborgs Konserthus!

Lisa Ekdahl blev en av våra största och mest mytomspunna artister – något av en modern Garbo. Första singeln från debuten, ”Vem vet”, blev en av våra största visklassiker genom tiderna och sedan följde flera hits, både nationella och internationella. Hon visade girl power deluxe innan någon visste vad det var, bland annat genom att kasta första inspelningen av debutalbumet i soptunnan och krävde att få spela in alla igen.

Sådant gjorde ingen annan. Och så har det fortsatt. Minns bara den redan legendariska intervjun med Aftonbladets Jan-Olov Andersson, i samband med Så Mycket Bättre, där hon talar om för honom ”Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på.”

Nu fyller alltså både Lisa Ekdahl som artist och debutalbumet (som ju helt enkelt heter Lisa Ekdahl) 25 år. Det firar Lisa och hennes band med att spela hela debuten, från start till mål. Men med en twist. För vid sidan den skandinaviska karriären, har hon en om möjligt ännu starkare sådan internationellt sett. I höst kom albumet ”More of the Good” ut, och den kommer att slumpas in i originalshowen.

Jag tänkte att det kunde vara ett kul partytrick genom att använda ett lyckohjul, säger Lisa och konstaterar att letandet efter det perfekta hjulet varit mödosam. I Skåne hittades det.

Då och då under konserten tar vi paus från skivan, och rullar igång lyckohjulet. Den låt hjulet pekar på, kör vi.

I vår tar Lisa med sig lyckohjulet och sin första låtskatt ut på sverigeturné. Det blir 15 stopp från norr till söder och tack vare slumpen blir ingen konsert den andra lik!