Lee Fields & The Expressions

Datum har passerat

Den 9 juli är det äntligen dags för Lee Fields & The Expressions att inta scenen på DR Koncerthusets Studie 2 i Köpenhamn! Soulsångaren som debuterade 1969 kommer bjuda på en sprakande show med ett mer än kompetent kompband denna julikväll.

Lee Fields är en fascinerande person. Soulsångaren från North Carolina slog igenom samtidigt som Kool & The Gang (som han också turnerat med), men fick sitt egentliga genombrott först efter millennieskiftet. Släppen tillsammans med husbandet The Expressions de senaste nio åren har gjort Fields än mer spännande, och har lett till att han, 49 år efter sin debutsingel, äntligen börjar få den respekt och uppmärksamhet som han förtjänar.

Konserten blir som en tidskapsel då musiken tar publiken tillbaka till en tid då samtliga bandmedlemmar skulle kunna vara kapabla till att ha sitt eget band, men som samtidigt trivs bättre med att spela i grupp. Lee Fields, som kallades Little JB p.g.a. att hans röst är snarlik en av soulens absolut största, James Brown, levererar ständigt på scen tillsammans med The Expressions. Bandet, med klockrena kavajer och avslappnad attityd, spelar som om de tillhörde Motown.

Lee Fields har tidigare gjort bejublade konserter i Skandinavien; på Roskildefestivalen, Vanguard, och Nalen i Stockholm. Han har även sålt ut Vega och gett en extrakonsert på Pumpehuset, så missa inte chansen att se denna publikfavorit och soulhjälte!