Kastrup

+ Mos Isley

Datum har passerat

I vår släpper den hyllade Malmö-duon Kastrup äntligen sin debut EP! Detta firas som sig bör med en storslagen releasefest på KB den 15 maj tillsammans med Mos Isley som support. Fritt inträde!

Den svenska popduon Kastrup som består av Timmie Strandberg och Puppe Westberg, har lagt en storartad grund för sin kommande debut-EP ”In search of us” som släpps den 11 Maj. Första singeln ”Try it all” fick en plats på Apple Musics Future Hits, plockades upp av internationellt kända ”Passport Approved” (en av de första radioprogrammen som breakade Adele och Lorde för den amerikanske publiken) och fick rotation på P3 under hösten och vintern. Kastrup följde sedan upp med singlarna ”You and I” och nu senast låten ”Lucas” som släpptes den 9 Mars och fick den mäktiga musiksajten kingsofar.com att utse duon till veckans ”Buzz Artist”.

Kastrup bildades som en följd av en oskyldig lögn som landade sångaren och låtskrivaren Timmie en spelning på respekterade ”Rookiefestivalen” i Hultsfred. Timmie skrev på kontraktet med arrangörerna, men hade varken band eller färdiga låtar. Han hade precis börjat studera på Musikhögskolan och där träffat Puppe Westberg. De kompletterade varandra och tillsammans skapade de sanning av den oskyldiga lögnen. Spelningen var minst sagt skakig, men rev ner applåder av såväl publik och bokare. Kastrup var fött.

Sedan dess har de varit förband till Grammisvinnaren Little Jinder, hyllade Erik Hassle och fått chansen att skriva låtar till internationella artister från England, Tyskland, Japan och Sydkorea. Den 15 maj välkomnar de Malmös invånare till Kulturbolaget och firandet av duons debut EP ”In Search of Us”.

Support: Mos Isley
Falsettberikade sångmelodier, sfäriska gitarrtoner, driviga mandolinkomp och kraftfulla synthar. Den ljudbilden borde få dig att tänka på Mos Isley, det malmöbaserade popbandet som sent 2015 släppte sin debutsingel, ”Mirrors”. Låten toppade listan i radioprogrammet P3 Osignat med Sanna Bråding i spetsen där hon beskrev Mirrors som en blandning mellan Coldplay och folkmusik. Musikmagasinet HYMN beskrev låten som en storslagen popkaramell. Den följande musikvideon blev nominerad i flera kategorier på The Idyllwild International Festival Of Cinema i USA och blev startskottet för Mos Isley.

Den succéartade debutsingeln följdes av den inte minst hyllade efterföljaren ”Where Do We Go”, som i mitten på 2017 tog världen med storm. Spotify fick nys om låten och placerade singeln på de välrenommerade spellistorna Viral Hits (Spotify’s näst största spellista med över 500 000 följare), samt Viral Top 50 USA. ”Where Do We Go” har idag spelats över 300 000 gånger och hade under 2017 en speltid på 15 000 timmar utspritt över 56 länder med över 87 000 månatliga lyssnare. Låten går fortfarande varm i flera kontinenter.

Mos Isley är nu aktuella med singeln ”Colorful Spectrum”, som minst sagt har stora skor att fylla. Sångaren Philip har en speciell relation till släppet eftersom låten berör ett högst personligt och känslosamt ämne.

“Låten skrevs under en väldigt dyster period av mitt liv efter att en nära anhörig gått bort. Ibland kunde det kännas som ett hav av mörker som jag verkligen inte ville falla igenom. Med Colorful Spectrum gjorde jag en resa där jag slungades mellan glädje och sorgsenhet. Jag befann mig i en sorts melankolisk sinnesstämning som är svår att förklara. Låten har haft ett väldigt terapeutiskt syfte”.

Mos Isley släpper även en musikvideo till ”Colorful Spectrum” som kommer att släppas i början på maj.