Kadavar

+ Monolord

Datum har passerat

De tyska retrorockarna Kadavar kommer tillbaka till Sverige i höst för att inta scenen på Sticky Fingers i Göteborg den 2 november. Med sig har de dessutom Göteborgs stoltheter Monolord!

Kadavar bildades 2010 i Berlin och de hymlar knappast med att de hämtat inspiration från 70-talets rockscen. Men med sitt råa och moderna inslag har de blivit ett av de populäraste banden inom genren. Deras mix av hårdrock, psykadelia och stoner har visat sig vara ett vinnande koncept, och det åskådliggörs inte minst i livesammanhang, där de är ett av de mest explosiva banden inom den samtida rockscenen. I fjol släppte Kadavar sitt fjärde fullängdsalbum “Rough Times”.

Med tre album i ryggen har göteborgarna Monolord på några få år snabbt etablerat sig som en av ledarna inom den nya vågen av svensk doom. En dynamisk och genreöverskridande trio med ett unikt sound, som är sinnesöppnande och svävande men utan att tappa fokus. Ibland är det drivigt och hårt, ibland hjärtskärande vemodigt. Ibland apokalyptiskt mörkt, ibland nästan psykedeliskt. Men utan att någonsin kännas spretigt.

Två spännande band och därmed två mycket goda skäl att ta sig till Sticky en kväll i höst!