Joshua Radin & William Fitzsimmons

Datum har passerat

Singer-songwritern Joshua Radins personliga och omedelbara blandning av pop och folk har förgyllt världen i snart femton år. I sina låtar skildrar han relationer, kärlek, livet och allt däremellan – alltid med en stor dos igenkänning. William Fitzsimmons är även han en karl som kan berättandets konst. Sedan 2005 har han släppt fyra album som på ett unikt sätt smält samman ärlighet, sedefördärv och det självupplevda i ett sömlöst musikaliskt hål. Uttryck och melodier tycks ingen av dessa herrar få slut på, och den 18 oktober har vi äran att välkomna dem till Malmö och KB för en helkväll där vardera artist spelar varsin hel konsert.

Tanken var aldrig att det skulle bli någon artist av Joshua Radin, men efter att ha spelat upp en av sina tidiga kompositioner för vännen tillika skådespelaren Zach Braff fick han den uppmuntran som behövdes för att ge musiken en chans. Och tur var väl det. Hittills har vi bjudits på sju studioalbum fullproppade med det allra finaste som blandningen av pop och folk har att erbjuda. Hans känsloladdade kompositioner har tonsatt mängder av TV-serier, och den hängivna lyssnarskaran det har gett honom har han förvaltat väl.

William Fitzsimmons skapar hänförande låtstycken i folkmusikens tecken. På ett personligt vis behandlar han familjehistorier, intima avslöjanden och starka bekännelser, samtidigt som han inte drar sig för att vara varken lågmäld eller högljudd när han behöver. Nyligen släppte Fitzsimmons minialbumet Pittsburgh, som handlar om hans nyligen bortgångna mormor och deras gemensamma hemstad. Här tar Fitzsimmons det personliga till sin spets, och framför både personliga upplevelser men berättar även en större berättelse som börjar och slutar långt bortom honom själv.