Jenny Wilson

+ MAG

Datum har passerat

Jenny Wilson är tillbaka med den nya singeln “RAPIN*” och i mars släpper hon den nya plattan ”Exorcism”. Med det i ryggen kommer hon till Malmö för en spelning på KB den 11 maj!

Jenny Wilson har gång på gång bevisat att hon är en av vår tids starkaste röster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annorlunda i sitt skapande. Det har i sin tur bidragit till att cementera hennes position som en av den skandinaviska indiescenens mest banbrytande och älskade artister.

Jenny Wilson slog igenom som soloartist med albumet ”Love & Youth” år 2005. Sedan dess har hon med jämna mellanrum fortsatt att skämma bort sina lyssnare med den finaste av popmusik. Jennys Wilsons senaste album, ”Demand the Impossible!”, släpptes 2013 och låg till grund för att Jenny Wilson nominerades i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre – Årets album, Årets producent och Årets musikvideo. Den 23 mars släpper Jenny Wilson till mångas stora glädje sitt nya album ”Exorcism.” Vilken väg hon väljer att ta denna gång, vilka ljud hon väljer att utforska och vilka teman hon väljer att behandla återstår att se, men med den första singeln “RAPIN*” som smakprov står det tämligen säkert att vi återigen har ett banbrytande album att vänta.

Support: MAG
MAG, eller Magdalena Ågren som hon egentligen heter, är en multiinstrumentalist med bas i Göteborg. Med hjälp av sin röst, tromboner, megafoner, loopar och trummaskiner skapar hon en mäktig dystopisk lo-fi-orkester, som ibland är återhållsam och suggestiv, ibland kaotisk och vild. 2016 släpptes hennes första soloalbum, Magnitude, på Surplus Recordings och Zeon Light Skiva.
Sedan starten har MAG gjort över 100 spelningar i Europa och Nordamerika.