Bon Iver

+ José González

Datum har passerat

I höstas bjöd Bon Iver ett fullsatt Ericsson Globe på en makalös konsert och den 14 juni återvänder Justin Vernon och Co. till Sverige, denna gång för en utomhuskonsert på Mölleplatsen i Malmö. Som grädde på moset följer även José González med för att öppna upp kvällen.

Med en knivskarp konstnärlig vision och talang nog att fullända den så har Justin Vernon med sitt projekt Bon Iver ända sedan starten skapat kompromisslös, nyskapande och djupt drabbande musik. Oavsett om det varit akustisk americana som på debuten ”For Emma, Forever Ago” (2008), guilty pleasures och vocoders som på den självbetitlade uppföljaren (2011) eller brusiga loopar, pitchade röstar och sönderklippta syntar som på senaste ”22, A Million” (2016) så har det alltid funnits en omisskännlig melodisk kärna. Dessa melodier bärs i sin tur fram av Justin Vernons mäktiga röst som, processad eller inte, alltid lyckats förmedla känslan av absolut nödvändighet och desperation.

När Bon Iver tar sin fragmentariska musik till scenen lämnas inget åt slumpen. Längst fram står Justin Vernon själv – fokuserad – iklädd sitt typiska pannband, vintage t-shirt och stora studiohörlurar omgiven av sina följsamma medmusiker. På ett hav av blåsinstrument, märkliga pedaler, ett piano, dubbla trumset och otaliga syntar navigerar Bon Iver genom sitt breda spektrum av uttryck. Aldrig insmickrande, alltid engagerande. Ordet geni används kanske lite för lättvindigt nuförtiden, men här är det befogat. Bon Iver är en av vår tids allra bästa artister, och när de nu kommer tillbaka till Sverige för ett omåttligt efterlängtat nedslag i Malmö är förväntningarna med all rätt skyhöga – missa inte det här.

ÖVRIG INFORMATION:
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området. Att äta serveras burgare och korv, vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Filt är välkommet att ta med, men det är inte tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom paraplyer, ryggsäckar och väskor större än 40x40x20 cm (höjd, bredd, djup). På grund av säkerhetsskäl får inte heller campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Systemkamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Även husdjur lämnas hemma.

Det finns ingen garderob/effektförvaring. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskrivet eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.