Avantgardet & Les Big Byrd

Datum har passerat

Vad har Avantgardet och Les Big Byrd gemensamt? I höst släpper banden var sitt album och den 23 november besöker de båda Malmö för en gemensam konsert på KB!

Avantgardet
Efter sommarens stora hit ”Ut i natten” är det på fredag dags för den uppföljande singeln ”Alltid bakom er” och den 7 november kommer albumet ‘Alla känner apan’ där det hyllade samarbetet med Jocke Åhlund fortsätter. Men trots den högintensiva produktionstakten i studion är det ändå som liveakt Avantgardet blivit mest omtalade. 

Att ge allt av oss själva och vår musik när vi spelar live tillsammans med vår publik har alltid varit det absolut viktigaste för oss. Den energi, kärlek och hoppfullhet som vi fått uppleva genom vår publik är omöjlig att inte påverkas av när jag sitter och skriver låtar eller sjunger in dem i studion. Så mer än någonsin tidigare är det här våra fans låtar och jag kan inte vänta på att få spela dem live, säger Rasmus Arvidsson.

Les Big Byrd
Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två på ingång. Det kommande givet ”Iran Iraq IKEA” släpps 12 oktober och är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt, som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet.

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. ”Iran Iraq IKEA” visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. På ett spår möter vackert melankoliska melodier över analogsynt- och mellotronmattor en självutlämnande personlig text om misslyckande och sorg. På ett annat återfinns samma klockrena melodikänsla och drivande trummor men känslan närmar sig nästan electropop. Räkna med ett album av högsta klass med ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.