Asta Kask

+ Lastkaj 14

Datum har passerat

Efter segertåget 2018 då Asta Kask inför utsålda rockklubbar firade 40 år i punkens tjänst är det återigen dags för ett mindre antal konserter våren 2019. Den 5 april återvänder de till Göteborg och Pustervik tillsammans med Lastkaj 14 som special guests!

ASTA KASK
Den svenska punken växer så det knakar, och Asta Kask är ett unikum i sammanhanget. Att band som startade sent 70-tal alltjämt skapar musik med samma relevans och hitpotential som Asta är ovanligt, snudd på unikt.

Den hyllade EP:n ”Historien dömer oss alla” som kom ut förra året har knappast blivit mindre aktuell efter valet och på dagens Asta Kask-spelningar möts flera generationer som till tonerna av melodiös 2-taktspunk smälter samman till en färgglad massa där ett kallare samhälle, frustration samt utanförskap glöms bort för en stund och byts ut mot gemenskap, hopp, kärlek, dans, svett och eufori. 1977, 1994, det var då det. Asta Kask står stolta kvar 2019 och det är här och nu som punken behövs, lever och frodas.

Asta Kask är:
Micke Blomqvist – Sång, Gitarr
Bonni Pontén – Sång, Gitarr
Ernie Hörnell – Bas, Sång
Dadde Stark – Trummor, Sång

SPECIAL GUESTS: LASTKAJ 14
Ibland har ett band en vision om att det ska låta och hur känslan ska vara när musiken når lyssnaren. Lastkaj 14 hade en vision om att leverera en lösning eller i alla fall en slutdestination som andades framtidshopp. När sen låtarna radades upp och var bit var mörkare och mer trasig än den förra och den där framtidstron som andas hopp som bandet hade en vision att förmedla bara går i spillror, vad gör man då?

Lastkaj 14 valde att turnera, och släppa fler skivor och hoppas på att det någon gång skulle öppna sig en lucka med ljus, framtidshopp och en slutgiltig lösning på allt. Tills den är funnen finner ni Lastkaj i studion, på din stereo, på din fritidsgård, rockbar, garage, festival och finlandsbåt. Lastkaj ger aldrig upp och kommer att kämpa till sista ton.