Andrea Bocelli

+ Stockholm Concert Orchestra & Gustavi Ungdomskör

Datum har passerat
Extra information:
Konserten består av två set med paus emellan.

En av samtidens allra främsta operaröster återvänder till Sverige för en exklusiv konsert på Scandinavium i Göteborg den 16 mars 2019. Tillsammans med Gustavi Ungdomskör och Stockholm Concert Orchestra kommer Andrea Bocelli att framföra kända operaarior och egna populära hits från den gedigna karriären.

”Om Gud kunde sjunga, skulle han låta som Bocelli.” Ingen uttrycker det bättre än Celine Dion. Bocellis gudomliga gåva; rösten med sin melankoliska och strålande ton, är oöverträffad när det kommer till att tolka låtar inspirerade av kärlekens färger.

Andrea Bocelli, även känd som ”den fjärde tenoren”, föddes med starr och miste synen vid 12 års ålder, men redan då kunde han spela både piano och flöjt. Han fick som tenor sitt genombrott på 90-talet, först i sitt hemland i en duett med Luciano Pavarotti och sedan på internationell nivå, på turné med den italienska världsstjärnan Zucchero. Men det är som populärsångare han har haft sina största succéer, inte minst tillsammans med Sarah Brightman i duetten ”Time to Say Goodbye”. Framgångarna på skivmarknaden har varit enorma med över 90 miljoner sålda album, där samlingsskivan Romanza från -97, än idag är Italiens mest sålda album.

Andrea Bocelli har varit en av världens mest älskade stjärnor i över tjugo år. Senaste besöket i Göteborg var 2006. Alltså är detta ett sällsynt tillfälle man inte får missa!

STOCHOLM CONCERT ORCHESTRA
Stockholm Concert Orchestra har sedan den bildades 2005 varit mycket efterfrågad och uppskattad för sina varierade program bestående av såväl klassisk som populärmusik. Orkesterns bredd och mångsidighet har gett upphov till engagemang och konserter framförda i vitt skilda miljöer, från den traditionella konsertsalen till kyrkor och olika arenor. Orkestern har även medverkat vid ett antal skivinspelningar.

Stockholm Concert Orchestras höjdpunkter inkluderar bland annat konserter med Andrea Bocelli i Skandinavien, Chess in Concert, Disney Live in Concert Pirates of the Caribbean, Frost in Concert och en mängd konserter med artister som IL DIVO, Rod Stewart, José Carreras, Salem Al Fakir, Kalle Moraeus, Maria Möller, tAKiDA, Eric Gadd, Alcazar, Marie Bergman, Ann-Louise Hansson, Svante Thuresson, Nina Ramsby, Simone Moreno, Torbjörn ”Ebbot” Lundberg (from Soundtrack of Our Lives) Ola Salo, Loreen, Carola och många fler.

GUSTAVI UNGDOMSKÖR
Gustavi Ungdomskör är Göteborgs Domkyrkas ungdomskör. De flesta av körsångarna har vuxit upp som körsångare i Domkyrkans Goss- och Flickkörer och dessa unga körer består av cirka 180 körsångare upp till 25 års ålder. Körerna arbetar för att ge körsångarna musikaliska upplevelser och erfarenheter på hög nivå genom musikalisk undervisning, medverkan i Domkyrkans högmässor och konserter, på läger, festivaler, tävlingar och på turné. Repertoaren består såväl av musik a cappella som större verk för kör och orkester i ett varierat program.

Auktoriserade återförsäljare: Gotevent.se, Kulturbolaget.se, Maloneyconcerts.se samt Ticketmaster.se.
Biljetter kan beställas över telefon från Ticketmaster på 0771 70 70 70.