Tommy Emmanuel

+ Anthony Snape

Slagthusets TeaterMalmö

Datum har passerat

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Malmö för en konsert på Slagthusets Teater den 20 mars. Som special guest ser vi Anthony Snape.

Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt smått osannolika och spektakulära gitarrspel och artisteri.

Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt. Allt görs med otrolig karisma, fantastisk hastighet, fingerfärdighet och med oerhörd känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.

Gitarrlegenden Chet Atkins var en av de första som inspirerade Emmanuel att prova ”fingerpicker”-stilen som barn. Årtionden senare blev Atkins själv ett av Emmanuels största fans. Emmanuel har otaliga gånger hedrats i Guitar Player Magazine´s läsaromröstningar, och Tommy är en av endast fem musiker, handplockade av sin mentor Chet Atkins, som blivit tilldelad den prestigefyllda titeln certifierad gitarrspelare (CGP).

Tommy Emmanuels prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country.

Senast han var i Malmö var i mars 2015 då han bjöd oss på två fantastiska konserter. Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar honom som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att vi vågar lova att denna konsert kommer bli oförglömlig.

“When you see him playing you think ‘Oh my god, he’s doing that all by himself’.” – Eric Idle, Monty Python
”Imagine Chet Atkins with the testosterone of Eddie Van Halen…” – Steve Vai
”He is one of the greatest guitar players I’ve ever seen” – Eric Clapton
”The first time I saw Tommy Emmanuel, I was stunned into silence… It’s just extraordinary to watch him play.” – Joe Satriani

EXTRA INFORMATION
Spelningen på Slagthuset kommer att genomföras som planerat trots Slagthusets konkurs. Konkursförvaltaren har beviljats alkoholtillstånd och det kommer finnas servering före och efter konserten.