The White Buffalo

Datum har passerat

I augusti 2017 sålde The White Buffalos första och hittills enda Skandinavienspelning slut på en timme. Våren 2018 återvänder The White Buffalo, den här gången med band, och intresset har inte svalnat det minsta. För att möta den stora efterfrågan kan vi glatt meddela att spelningen i Malmö fredag den 27 april nu flyttas från Folk å Rock till Kulturbolaget!

The White Buffalo eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter har byggt upp en av den alternativa Countryns mest hängivna fanskaror. Med sin bakgrund i Country så väl som punk så har TWB skapat sitt egna musikaliska universum och en publik som följer varje steg han tar. Sju starka album och ett målmedvetet turnerande har betalat av sig.

Det färska albumet ”Darkest Darks, Lightest Lights” är hyllat både av fans och media. Sonic gav skivan 7/10 och ger en bra beskrivning som livar i den motsägelsefulla titeln ”Han är bufflig men ändå ömsint. Punkfostrad men innerst inne en storytellerfolksångare av den gamla skolan.”

Det som fick TWB att på riktigt slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa var att skaparna till Kultseriernas kultserie “The Sons Of Anarchy” fick upp ögonen för Jakes sånger och förmåga att skapa känsla och dramatik genom sin röst och musik. Dom har använt flera av TWBs låtar i sina program men främst så har signaturlåten “Come Join The Murder” blivit en hit för alla som följer serien och många andra. Andra av TWBs sånger har också använts i andra TV-serier och filmer som ”Californication” och ”Shelter”. 

Jake Smith är 43 år och bor med sin familj i en förstad till Los Angeles. Jake turnerar bara kortare perioder för att klara av att vara både en god make och far och samtidigt kreatör och artist. Det förklarar varför det tagit honom 20 år som artist att göra sina första konserter i Sverige. I september gjorde han debut med en exklusiv improviserad solokonsert. I april får vi äran att för första gången se honom med sitt band!