Pat Metheny

Datum har passerat

En av jazzens starkast lysande stjärnor Pat Metheny förärar Malmö med ett besök i vår! Den 21 maj ser vi honom tillsammans med Antonio Sanchez, Linda Oh och Gwilym Simcock på Slagthusets teaterscen.

För många är Pat Metheny gitarristernas gitarrist. Sedan han äntrade jazzscenen i mitten av 70-talet har han tillhört gitarrvärldens allra främsta artister.

Hans musikaliska fantasi och nyfikenhet tycks inte känna av några gränser. Det trumpetande barnet bytte i tonåren till gitarr och började tidigt jobba med de bästa jazz-musikerna i Kansas City. Han hittade snart sin signatur, sin rytmiska och harmoniska känsla för sitt instrument, som både var modernt men med en djup rot i jazztraditionen med melodi, swing och blues.

1975 släppte Pat Metheny sitt första album, vilket har inspirerat en hel ny generation av gitarrspelare. Genom sin karriär har han experimenterat med ny teknik och konstant arbetat med att utveckla, improvisera och skapa nya ljud med sin gitarr. Obehindrat rör han sig mellan, modern jazz, rock och klassisk musik. Genom åren har han framträtt med åtskilliga artister, från Steve Reich till Ornette Coleman, från Herbie Hancock till Jim Hall, Milton Nascimento och David Bowie.

Lineup:
Pat Metheny (gitarr)
Antonio Sanchez (trummor)
Linda Oh (bas)
Gwilym Simcock (piano)