Mark Olson

+ Easy October

Datum har passerat

Mark Olson från Jayhawks släppte i september sitt nya album ”Spokeswoman of the Bright Sun” och ger sig nu återigen ut på en turné som för honom till Sverige. Den 20 februari återvänder han till Malmö och för en spelning på Victoriateatern tillsammans med Easy October som support.

Mark Olson växte upp i Minnesota i en familj av bönder och lärare. Han började engagera sig i musik vid tolv års ålder och är till största del självlärd. 1985 grundade han tillsammans med Gary Louris, Marc Perlman och Norm Rogers bandet The Jayhawks och framgången var ett faktum. Sedan dess har Mark släppt ett antal album i flera olika konstellationer. Hans senaste soloalbum kom i september 2017 och fick namnet ”Spokeswoman of the Bright Sun”. Albumet skrev han tillsammans med sin norska fru Ingunn Ringvold och nu riktar paret blickarna mot Malmö och Victoriateatern.

Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både helt solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström och Nikke Ström är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. Den mer bandbaserade skivan “Sweethearts Before the Fall” nominerades både till Manifest- och Gaffapriset och de två senaste släppen, i en skivserie kallad “Nowhere But Here”, har båda tagits emot fint av publik och kritiker. I vår kommer Easy Octobers femte album, “Tangled up in Black”. Många trådar är knutna till 60- och 70-talets amerikanska folkscen, men de är flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. En av Easy Octobers styrkor är det genomgående starka låtmaterialet, låtar med varm americana-twang och fängslande melodier.