Jul med Franska Trion

+ Madeleine Frey

Datum har passerat

Julen är ingen jul utan Franska Trion! Denna göteborgska jazz-rock-någonting konstellation har sedan starten hyllats stort för sina egensinniga låtar likväl för sina explosiva liveframträdanden. I Göteborg har den årliga julkonserten med bandet blivit mer en regel än ett undantag och nu är det äntligen Malmös tur att få bli del av denna höjdpunkt!

I skenet av julgrans-ljuset spelar Franska Trion dels låtar från sin kommande platta som släpps under hösten men naturligtvis också några sånger från sin klassiska julskiva ”Våra mest älskade julsånger”. Som om inte detta vore nog kommer tomten på besök och delar ut klappar och en och annan överraskning lär äga rum. Så med andra ord – boka in julafton redan den 6 och 7 december och fira jul med Franska Trion!

Support: Madeleine Frey
I artisten Madeleine Freys melankoliska värld bränner känslorna under huden och känslorna är den största grunden i hennes musik och skapandeprocess. Debut EP:n “Leave My Heart Outside” utgår från popens grunder där hennes förkärlek till de typiska starka melodierna inom genren får ta plats. Hon beskriver sin musik med begreppet “nordiskt sound” med inslag av genrerna r & b, soul och klassiskt, och menar på att musiken låter “pampigt och samtidigt enkelt – med uttryck av en mörkare karaktär. Efter flertalet spelningar runtom i Sverige kommer artisten nu tillbaka till Victoriateatern som duo, med David Johannesson på gitarr, och bjuder på mer avskalade versioner på låtarna.

Detta är en picknickkonsert. Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.