Jennie Abrahamson

+ Maja Johansson

Datum har passerat

Jennie Abrahamson har med sin trollbindande musik gjort sig känd på den svenska musikscenen som en artist att räkna med. Efter ett fullspäckat 2017 ser nu även 2018 ut att starta bra – med senaste plattan ”Reverseries” har Jennie nominerats till ”Årets Pop” på P3 Guld, hon kommer släppa ny musik i spännande samarbeten och i vår är det dags för ny turné som tar henne till Malmö för en spelning på KB den 14 april! Support denna kväll blir Maja Johansson.

Det har blivit känt att Jennie Abrahamson och bra kvalitet går hand i hand. Hennes femte album ”Reverseries” släpptes i början av 2017 och hyllades nästintill unisont av kritikerna, med bland annat full pott (10/10) i Sonic Magazine. Med förra skivan ”Gemini Gemini” blev hon Årets Indie på Manifestgalan, nominerades som enda svensk till IMPALAs European Indie Album of the Year Award och hamnade på kritikernas samlade topp 10-lista när 2014 summerades. Under det senaste året har hon turnerat med sitt band i Europa varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning “Bowie in Berlin”, framträdande på Polarprisgalan och turné med Loney Dear.

Support: Maja Johansson
Maja Johansson levererar knivskarpa texter på svenska med sin särpräglade indiepop. Blodigt allvar och svärta, vemod och kärlekslängtan i en skör men självklar enhet. I höstas släppte Maja sin debut-ep som i all enkelhet heter ”Ep 1”.