En akustisk kväll med Magnus Carlson

Datum har passerat

En akustisk kväll med Magnus Carlson gästar Halmstads Teater söndag 18 februari!

2017 har onekligen varit ett intensivt år för Magnus Carlson. Det började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”, i anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i landet och under sommaren en omfattande Sverigeturné. Under hösten gjorde Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr. Något som uppskattades oerhört och nu blivit en turné som går av stapeln i början av 2018.

Jag är oftast ute och spelar med stora band på scenen som Weeping Willows, en symfoniorkester eller det bandet jag turnerat med nyligen som soloartist. Därför känns det extra roligt att spela tillsammans med bara Gunnar eftersom det blir totalt avskalade versioner då, vilket är storslaget i sig. Vi spelar ’låtar i mitt liv’ och så tillkommer det en story som förknippas med låtarna, så vill man se mig i ett litet format är det här ett ypperligt tillfälle. Uttrycket ’less is more’ tar verkligen ut sin rätt här, hälsar Magnus Carlson.

Eftersom Magnus och Gunnar känt varandra i över 20 år har de hunnit bygga upp en gedigen bank av låtar de kan spela tillsammans. Låtarna Magnus framför är en blandning av låtar från hans hela aktiva skivkarriär blandat med personligt utvalda covers som influerat honom, däribland låtar av Emmylou Harris, Frank Sinatra, Nick Cave, Elvis, David Bowie, Depeche Mode och många, många fler. Konserten är minst två timmar lång, på vissa platser adderas en paus, så räkna med spontanitet, spelglädje, närhet och allvar men framförallt en exklusiv och unik upplevelse!