CKY

+ Lionize, The Last Band

Datum har passerat

Det alternativa skate metal-bandet CKY bjuder upp till dans på Sticky Fingers i Göteborg den 7 december! Support denna kväll är amerikanska Lionize samt Göteborgs egna The Last Band.

Det har gått åtta år sedan senaste fullängdaren, men nu är nya alstret “The Phoenix” här för alla törstande fans. CKY, eller Camp Kill Yourself, fick sitt genombrott genom Jackass-konceptet som MTV uppmärksammade och sände. Skaparen Bam Margeras bror Jesse döpte sitt rockband till CKY och den självbetitlade debuten kom i slutet av 90-talet.

Gruppen består idag av vokalisten Ginsburg, trummisen Margera och Matt Deis på bas. Det är omöjligt att genrebestämma musiken, men stoner metal, post-grunge och skate-punk kanske ger vissa hintar åt vart det lutar.

Vi är glada för denna nytändning av CKY och ser fram mot att höra nya låtarna live, men det är garanterat den äldre ”96 Quite Bitter Beings” som kommer få folket att gå bananas på Sticky Fingers i vinter.

Opener: The Last Band
The Last Band från Göteborg spelar något som skulle kunna uppfattas som en blandning av Hardcore och Metal fast med ett helt eget sound. Andra plattan ”The Fall” släpptes hösten 2016 på GAIN / Sony Music och följdes upp med en omfattande Europaturné som support åt Avatar. Nya singeln från kommande platta ”So What” såg nyligen ljuset och bandet kom just hem från en omfattande Europaturné. Den här gången som support åt Fozzy & Hardcore Superstar följt av ett eget headline gig i Paris. I Januari går bandet åter in i studion för att spela in sin tredje fullängdare. Om du ogillar svett, panik, kaos och aggressivitet kan du stanna hemma.

Hemsida | Facebook | YouTube | Lyssna