Asta Kask

+ Sighstens Grannar

Datum har passerat

Asta Kask har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med: Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan. 2018 är det 40 år sedan bandet grundades och det firas med turné och spelning på Pustervik i Göteborg den 14 april!

1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.

2018 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask satsar knappast på att vinna pris som ”årets nykomling” och 2018 kommer att vara året då Asta Kask som vanligt spelar som om det är det sista dom gör – och det är inte värt att missa!

Asta Kask är:
Micke Blomqvist – Sång, Gitarr
Bonni Pontén – Sång, Gitarr
Ernie Hörnell – Bas, Sång
Dadde Stark – Trummor, Sång

Support: Sighstens Grannar
Sighstens Grannar spelade ihop under några år i slutet på 80-talet och syntes en del på bland annat Ultrakåken. Utöver en del kassetter och mycket blygsamma DIY-upplagor släppte de två EP’s, ”Lösa Förbindelser” och ”Den Moderna Tiden”. Bandet består av Mart på trummor, Roosen på bas, Rikke på gitarr och Nizze på sång. Mart kanske du känner igen från DLK, Krymplings och Total Egon. Nizze har figurerat i bland annat Mansic och Dead Pollys och Rikke i Terrorvälde och Naturens Prana. Sighstens Grannar idag är samma gäng som på 80-talet.