Against Me!

+ The Dahmers, True Moon

Datum har passerat

Against Me! återvänder äntligen till Malmö i sommar. Räkna med en rejäl dos melodiöst punkslammer när det amerikanska bandet intar scenen på KB den 17 juni tillsammans med The Dahmers och True Moon som support!

Sedan starten 1997 har Floridabandet Against Me! släppt åtta skivor som på ett eller annat sätt stuckit ut. 2015 släppte bandet albumet ”Transgender Dysphoria Blues”, som var det första albumet efter att sångaren Laura Jane Graces könskorrigering och albumet mottogs med öppna armar av kritikerna. Den tio spår starka skivan präglas av Graces, som tidigare hette Tom Gabel, råa men samtidigt sköra röst och texter som behandlar såväl privatliv som politik. Deras senaste album ”Shape Shift With Me” fortsatte på liknande spår där Laura Jane brottas med de komplikationer som hennes nya liv medför. Även detta album erhöll hyllande recensioner från flera håll.

Against Me!, som nu även tidigare The (International) Noise Conspiracy-medlemmen Inge Johansson är en del av, har legat på topplistor och hyllats av tidningar som Rolling Stone och SPIN. På bandets svettdränkta och intensiva konserter är det svårt att hålla sig för att inte sjunga med. Missa inte deras besök på KB i juni!

Support: The Dahmers
Punkens primitiva energi möter blixtrande rockgitarrer, 60-talets popmelodier med texter som tagna ur Dario Argentos verk – så kan man kortfattat beskriva Skåne-kvartetten The Dahmers. Sedan debuten “Demons” 2014 har bandet hunnit sprida skräck från allt mellan Överkalix i norr till småhålor i centraleuropa och har även lyckats knipa en plats på P3 Musikguidens årsbästa-lista. Det bjuds på ett blandat set av både gammal och ny dansant garagerock så gör dig redo för The Dahmers knivskarpa melodier och adrenalinfyllda show.

Opener: True Moon
True Moon är ett Malmöband inspirerat av postpunk, new wave och dark wave men även band som Fleetwood Mac och Wipers. Deras debut-LP:n släpptes i höstas av Lövely Records och genom den visar bandet att de verkligen är ett namn att hålla utkik för i framtiden!