Tiger Lou

+ Rome Is Not A Town

Datum har passerat

Såhär med facit i hand, känns det faktiskt helt obegripligt hur vi klarat oss utan ny musik från Tiger Lou i över åtta år. Nya singeln ”Leap Of Love” är en magnifik fingervisning om vad nya albumet ”The Wound Dresser” kommer bära med sig och det tycks vara väl värt år av väntan. Nu kan vi också avslöja att Tiger Lou – i samband med albumsläppet (23 september) – ger sig ut på en turné som besöker Malmö och KB den 2 december! Support denna kväll blir Rome Is Not A Town från Göteborg.

År 2009 gjorde Tiger Lou sitt sista framträdande i en trädgård någonstans i Tyskland. Bandet lastade sina instrument, åkte hem till Sverige och därefter följde: tystnad. Ryktet om Tiger Lous uppbrott spreds snabbt och förnekades inte av bandet – även om det nog aldrig riktigt bekräftades heller.

Tystnaden fortskred i sju år. Nu, år 2016, har stjärnorna äntligen ställt sig rätt för Tiger Lous återkomst. Bandets första album sedan 2008 års hyllade A Partial Print har fått namnet ”The Wound Dresser” och släpps den 23 september. Den första singeln ”Leap Of Love” innehåller allt vi älskar med Tiger Lou – den mörka atmosfären, gitarrerna och Rasmus Kellermans desperata men samtidigt hoppfulla sång.

+++

Support: Rome Is Not A Town
Rome Is Not A Town föddes för ungefär två år sedan. Bandmedlemmarna som har sin historia från många olika delar av Göteborgs musikliv kände alla suget efter mer musikaliskt stök, skrän och kaos. Bandnamnet.. Är Rom verkligen en stad? Vem bryr sig? Enligt bandmedlemmarna själva så har det blivit en del djupa diskussioner kring ämnet men framförallt har de själva fått det förklarat för sig från personer som vet precis hur det ligger till; att Rom verkligen inte är en stad, det är mycket större, det är ett koncept och ett näste. Bandet verkar uppskatta förklaringarna dom fått runt sitt bandnamn och det är väl ungefär den känslan en får utav bandet när en ser dom live, det är något mer och något annat, inget vanligt rockband.

Musikaliskt och uttrycksmässigt har Rome Is Not A Town influenser av artister och band som tex PJ Harvet, Sonic Youth, Savages, Sleater­Kinney, Division of Laura Lee, Nirvana, DIIV, Placebo, allt i en härligt kaosig röra.