The Ringo Jets

+ Magic Jove

Datum har passerat

Är du en äkta rockentusiast som vurmar för genuin rock’n’roll med rötterna i 60- och 70-talet? Då får du bara inte missa The Ringo Jets som gjort stor succé i sitt hemland Turkiet! Med sin vilda blandning av inhemsk psych och garagerock kommer de nu till Folk Å Rock den 5 maj och vi bjuder på inträdet denna kväll! Support för kvällen är Malmöbandet Magic Jove, så du får alltså se två fantastiska band helt gratis! Vi ser ingen giltig anledning för någon rockälskare att utebli denna kväll.

The Ringo Jets från Istanbul, bildades 2012 och betraktas som pionjärer av en ny generation rockmusiker från Turkiet. Den unga trion består av gitarristerna Tarkan Mertoğlu och Deniz Ağan samt kvinnliga trummisen Lale Kardes, där alla bidrar med sång.

Sin inspiration hämtar de från vitt olika områden, som bluesens Son House, Howlin’ Wolf och Bo Diddley, rockens The Who, The Sonics och The Kinks, samt punkens The Stooges, MC5 och Black Flag. Soundet är hypnotiserande, världsfrämmande men samtidigt innerligt bekant.

De sista åren har de gjort succé i hemlandet, men också slagit igenom utomlands mot en bredare publik tack vare spelningar på bland annat Primavera Sound i Barcelona, Waves i Wien, Glimps i Gent, samtidigt som de agerat support åt band som Pixies, Porthishead och The Sonics.

Just nu jobbar de på uppföljaren till självbetitlade debutalbumet som kom 2014, vilket utlovar en omfattande mix av turkisk psych, tung rock, garage och genuin rock n roll.

+++

Support: Magic Jove
Magic Jove är en trio från Malmö som framför en unik blandning av psykedelisk spacerock och tung, svängig blues. På senaste EPn Sonic Understanding (Spacewalk Records) hittar man influenser som till exempel Jimi Hendrix, November och Pink Floyd. Det är dock först live som du verkligen får uppleva Magic Jove’s intensiva och dynamiska sound.