The Posies

+ Albert af Ekenstam

Datum har passerat

Powerpophjältarna i The Posies återvänder till Sverige för tre spelningar och den 14 april besöker de Göteborg och Nefertiti. Med sig har de färskt material i form av nya albumet ”Solid States” som släpps under våren.

The Posies bildades av Jon Auer och Ken Stringfellow i Bellingham, Washington 1987 och kom att bli en av de akter som definierade nittiotalets powerpopvåg, tillsammans med bland andra Teenage Fanclub och Matthew Sweet. Efter att själva ha spelat in och släppt sitt debutalbum ”Failure” 1988 släppte The Posies ytterligare fyra album under nittiotalet, bland annat klassiker som ”Dear 23” och ”Frosting on the Beater”. Med ett sound som ofta beskrevs som British Invasion-inspirerade melodier möter grungens gitarrmangel blev The Posies kritikerfavoriter och under 2000-talet har de fortsatt etablera sig som en ypperlig popakt och kultfavorit. Dessutom spelade både Jon Auer och Ken Stringfellow i den återförenade versionen av legendariska Big Star från 1993 fram tills Alex Chiltons död 2010, och Ken Stringfellow turnerade även världen runt tillsammans med R.E.M. under samma period. Senast vi hörde från The Posies var med 2010 års hyllade ”Blood/Candy” och i vår släpps äntligen uppföljaren ”Solid States”, det åttonde i ordningen.

I vår står The Posies på svensk scen för första gången sedan 2010. Den 14 april gästar de Nefertiti i Göteborg för att bjuda på popkonst av högsta klass. Missa inte!