Tensta Gospel Choir

+ Sabina Ddumba & Kristin Amparo

Datum har passerat

Tensta Gospel Choir fyller 20 år, det är dags att möta de stora känslorna! I november 2016 firar kören sitt 20-årsjubileum med en Sverigeturné och konsert på Stora Teatern i Göteborg den 19 november. Här samlas favoritnummer från de två decennier som passerat i en storartad smocka till show! Kanske dyker en och annan gammal vän upp som gäst på scenen. Det enda som kan avslöjas är att ingen kommer lämnas oberörd.

Kören bildades 1996 av Michelle Nakagawa, som ett projekt med syftet att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Tensta Gospel Choir blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder och det gemensamma intresset för gospelmusiken. De flesta kom för att de ville vara med och sjunga, men några ungdomar kom bara för att lyssna och delta i gemenskapen. Genom åren har nya och gamla medlemmar anslutit och återanslutit sig till kören, medan budskap och gemenskap har bestått.

Tensta Gospel Choir är varmt och kallt, hårt och mjukt, rent och smutsigt, starkt och svagt, rått och slipat, kroppsligt och själsligt. Alla nyanser av livet egentligen! Sedan starten har kören samlats i Tensta för att experimentera med musik från gospelns olika epoker. Resultatet? En varm och god blandning av spirituals, klassisk och modern gospel, jazz, blues, soul och funk!

Tensta Gospel Choir har tidigare uppträtt på festivaler, Grammisgalan, Allsång på Skansen, svensk television och i ett flertal konsertlokaler. Utöver detta har kören fortfarande sitt hem i Tenstakyrkan, där kören än idag deltar i församlingens gudstjänster varje månad för att dela gospelmusikens budskap med besökarna.

GÄSTARTISTER
Sabina Ddumba
Sabina Ddumba är en av Sveriges mest lovande artister just nu. Nyss släppte hon sitt debutalbum men har redan belönats både med Grammis och P3-Guldpris. Sabina är en stark röst på gospelscenen med sin mäktiga röst!

Kristin Amparo
Hon har beskrivits som ”det närmsta Sverige kommit Ella Fitzgerald och Amy Whinehouse i en och samma person”. Amparo en artist som rör sig fritt mellan pop, r&b och hiphop har även medverkat i Melodifestivalen och i det kvinnliga musikkollektivet Femtastic.