Sven-Bertil Taube

Datum har passerat

Under vårens turné har Sven-Bertil Taube hyllats för rösten, texterna, allvaret och spelglädjen. Han har kallats för vår egen Frank Sinatra. Nu kan vi meddela att Taube fortsätter turnén i höst, i en mycket intim och avskalad form, med Peter Nordahl vid flygeln. Den 29 oktober kan vi stolt presentera turnépremiären på Palladium i Malmö!

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor publik som varmt välkomnar Sven-Bertil Taubes tolkningar av svensk vispoesi. Den hyllade återkomsten började med ”Hommage” (2014), som fick ett översvallande mottagande och belönades med både guldskiva och en Grammis. Med uppföljaren ”Hommage Vol 2”, som släpptes 2015, så återvände Taube till den rika svenska vis- och poesiskatten tillsammans med Peter Nordahl. På albumet tolkas verk från vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers.

Under hösten deltog Sven-Bertil Taube i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre tillsammans med artister som Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt och Miriam Bryant. Taube berörde tittarna med sina fina och känslosamma historier och hyllades för sina tolkningar av artisternas låtar.

Under våren har Sven-Bertil varit på turné tillsammans med stor symfoniorkester under ledning av Peter Nordahl och den 4-5 juni öppnade han för Håkan Hellström båda konserter på Ullevi inför totalt 140 235 personer. Här nedan följer ett axplock av de spaltmeter av hyllningar som har skrivits om Sven-Betil Taube under våren.

”Taube uppvisar en kreativ glöd och en artistisk förmåga som får en att baxna.” – Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, Dagens Nyheter.
”Det är mycket, mycket kärlek i salongen. Så snuddar Taube och Nordahl också vid både livets och musikens kärna.” – Johan Lindqvist, GöteborgsPosten.
”Taube äger konsten att med sång och tal förflytta dig varsomhelst.” – Per Magnusson, Aftonbladet.

I höst beger sig Sven-Bertil Taube ut på en ny turné. Detta blir en unik chans att komma närmare och uppleva låtarna i en avskalad form. Sven-Bertil Taube ackompanjeras av Peter Nordahl vid flygeln.