Sabaton

+ Accept, Twilight Force

Datum har passerat

2017 är det dags för Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton att ge sig ut på en stor Sverigeturné för att supporta det nya albumet ”The Last Stand”. Efter Europaturnén i början av året kommer bandet hem för åtta konserter, varav en på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 22 mars!

Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras platinasäljande skiva ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan. ”Carolus Rex” följdes upp med guldsäljande ”Heroes” och bandet är nu åter högaktuella med albumet ”The Last Stand” vilket släpptes den 19 augusti.

Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivaler vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD:n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2014 och nu är det alltså dags igen. Den här gången har Sabaton med sig legendariska Accept samt svenska Twilight Force som support under hela turnén, vilken går under namnet ”The Last Tour”.

”Det var många år sedan vi körde en turné som täckte hela Sverige, så det känns grymt att göra denna i vinter. Inte sedan 2012 har vi gjort något liknande och det är flera städer vi sällan besökt. Denna sväng blir den största vi gjort i Sverige och inkluderar inga andra än Accept som vårt förband, samt ett band till som vi kommer presentera senare i höst. Vi har heller aldrig tagit med oss en sådan produktion ut på turné som det blir denna gång.” -Pär Sundström, Sabaton

+++++

OSERVERA!
De onumrerade sittplatserna är belägna på läktarna, ståplatserna på golvet.