Red Fang

+ Torche, Deville

Datum har passerat

Oregons stoltheter Red Fang, ledda av sångaren Bryan Giles, är äntligen på väg till Sverige! Med sin uppskattade mix av heavy metal och stoner rock har bandet skapat ett namn för sig sedan den självbetitlade debuten släpptes 2009. Som om inte det vore nog så följer även stoner metal-bandet Torche från Florida och Malmöbandet Deville med till Kulturbolaget i Malmö den 21 oktober.

Red Fangs tre album (med ett fjärde på väg) har hyllats och skapat fantastiska möjligheter för bandet. Man har spelat på stora festivaler och öppnat för band som Mastodon (på turné både 2011 och 2012) samt svenska Opeth och In Flames. Med låtar som ”Blood Like Cream” (som bandet även uppträdde med hos David Letterman), ”Wires” och ”Prehistoric Dog” så har Red Fang blivit ett av de hetaste namnen just nu. Vi ser fram emot att se dom i Malmö i höst!

Som en extra bonus följer även Steve Brooks-ledda bandet Torche med på turnén! Även om bandet klassas som stoner metal eller av vissa som sludge metal så ser bandet sig själva som ett band som blandar olika stilar – och som ogärna placeras i fack. Just denna míx har varit oerhört framgångsrik där bl.a. Decibel Magazine rankade debutalbumet ”Meanderthal” som nummer 1 på deras lista ”Top 40 Extreme Albums of 2008”. Med sina fyra album (med ”Restarter” från 2015 som det senaste) är vi verkligen spända på att se Torche i Malmö!

I fjol släppte Deville sitt fjärde album ”Make It Belong To Us” som visar att Malmöbandet fortsätter gå sin egen väg inom metalorienterad rock. Albumet är bandets avigaste och kanske mest intressanta släpp så här långt och kan tilltala både en metalpublik och den lite bredare rockpubliken. Referenser kan fortfarande dras till klassiska tunga ökenrockband men också nu till band som Mastodon och Entombed. Med över 300 gig i bagaget, egna headlineturnéer och support till stora band som Fu Manchu, Sepultura, Brant Bjork, Mustasch, m.fl. kan man räkna med tung-gung när bandet nu intar scenen på KB!