Pat Metheny

Datum har passerat

Gitarristen Pat Metheny är en musikalisk sökare — och finnare! Hans musikaliska fantasi och nyfikenhet tycks inte känna av några gränser. Det trumpetande barnet bytte i tonåren till gitarr och började tidigt jobba med de bästa jazz-musikerna i Kansas City. Han hittade snart sin signatur, sin rytmiska och harmoniska känsla för sitt instrument, som både var modernt men med en djup rot i jazztraditionen med melodi, swing och blues.

1975 släppte Pat Metheny sitt första album, vilket har inspirerat en hel ny generation av gitarrspelare. Genom sin karriär har han experimenterat med ny teknik och konstant arbetat med att utveckla, improvisera och skapa nya ljud med sin gitarr. Han har genom åren framträtt med åtskilliga artister inom olika genres, från Steve Reich till Ornette Coleman, från Herbie Hancock till Jim Hall, Milton Nascimento och David Bowie.

Metheny är definitivt en av jazzens starkast lysande stjärnor, så missa inte chansen att se honom live när han besöker Lorensbergsteatern i Göteborg den 5 juli!

Lineup:
Pat Metheny (guitar)
Antonio Sanchez (drums)
Linda Oh (bass)
Gwilym Simcock (piano)