Meshell Ndegeocello

Datum har passerat

Den hyllade och framstående amerikanska basisten Meshell Ndegeocello kommer till Malmö och KB den 7 oktober. Hon framkallar alltid ett varmt och melodiskt groove i allt hon gör, och vi kan garantera er en show i världsklass i höst.

Ombytlig och egenmäktig basist, sångerska, producent och låtskrivare. Meshell Ndegeocellos musikaliska karriär har fört henne via soul, spoken word, R&B, jazz, hip-hop och rock. Den röda tråden är den lyriska och spirituella jakten efter att skildra kärlek, rättvisa, respekt och glädje. Hennes fans har lärt sig att förvänta sig det oförutsägbara i hennes musik.

Hon startade sin karriär i den legendariska go-go kretsen i D.C. Go-go är en unik musikgenre som associeras med funk och som är betydligt förknippat med Washington-regionen. Där finslipade hon sina talanger och när hon väl valde att gå solo i början på 90-talet blev hon en av de första artisterna som signades till Madonnas skivbolag Maverick Records.

Som basist har hon samarbetat med storheter som Rolling Stones, Madonna, Alanis Morrisette, Tony Allen, Billy Preston och Chaka Khan. Hon var också den första kvinnan att fronta omslaget till Bass Player Magazine.

2014 släppte Meshell sitt elfte album ”Comet, Come to Me”, en skiva som drivs av ett groove och en lyrisk och melodisk meditativ känsla. Musiken är en pågående upptäcktsfärd som utforskar allt konsten kan erbjuda henne och hur hon kan återgälda gåvan.

Lineup:
Meshell Ndegeocello – sång, bas
Chris Bruce – gitarr
Jebin Bruni – keys
Abraham Rounds – trummor