Manfred Mann’s Earth Band

+ Billy Momo

Datum har passerat

Efter succéspelningarna i februari återvänder Manfred Mann’s Earth Band till Sverige i höst! Vi är oerhört stolta över att åter få välkomna detta band som med över 40 år i ryggen verkligen vet hur man bjuder på en minnesvärd upplevelse. Denna gång är det Uppsala som får besök när de populära proggrockarna gästar Uppsala Konsert & Kongress den 24 september.

Keyboard-virtuosen Manfred Manns karriär spänner över imponerande sex årtionden. Han föddes i Johannesburg i Sydafrika 1940 men har varit aktiv i England sedan 1962. Tillsammans med bandet som också kallades Manfred Mann, var han den som hade fler hits i England än The Beatles på 60-talet.

1971 bildade han Manfred Mann’s Earth Band, som gick in för mer progressiv rock och stilöverskridande sound likt brittiska band som Cream och Traffic. De tolkade också andra artister och fick bland annat en stor hit med sin version av Bruce Springsteens ”Blinded by the Light”.

Med tiden har det blivit otaliga hitlisteplaceringar med klassiker som Ellie Greenwichs ”Do Wah Diddy Diddy”, The Shirelles’ ”Sha La La” och Bob Dylans ”The Mighty Quinn”. Efter mer än 40 aktiva år har alla från Sting till Paul Weller och Del Amitri till Super Furry Animals tolkats av Manfred Mann’s Earth Band.

Nu hälsar vi Manfred Mann och hans medmusikanter Mick Rogers (gitarr) Jimmy Copley (trummor) Steve Kinch (bas) och sångaren Robert Hart välkomna tillbaka till Sverige!

+++

Support: Billy Momo
2015 var ett bra år för Billy Momo. Singeln ”Wishing Ain’t No Sin” synkades till trailern för den otroligt populära amerikanska TV-serien ”Better Call Saul”, både säsong 1 och nu även till säsong 2. Låten spelades flitigt på radio i Sverige och i stora delar av USA. Albumet ”Drunktalk” och bandets unika, rootiga och träskiga pop hyllades av kritiker och livepublik; både hemma i Sverige, runt om i Europa och i USA.

Nu är de tillbaka med helt nytt material i form av singeln ”Swim”, ett första smakprov från albumet ”Seven Rivers Wild” som beräknas släppas i november. ”Swim” är en tung, funkig och samtidigt mörkt suggestiv låt, producerad och mixad av SoundHabits Studios och mastrad av Stuart Hawkes (Amy Winehouse, Ed Sheeran, m.fl.).