Lacuna Coil

+ Forever Still, Genus Ordinis Dei

Datum har passerat

Pasta, fotboll, pizza och… gothic metal? Italien är känt för många härliga saker – varav Milanobandet Lacuna Coil är en. Bandet, som startade redan 1994, inspireras av ett gotiskt bildspråk med melodiska gitarrslingor där sångerskan Cristina Scabbia och sångaren Andrea Ferro växlar sång för något helt unikt. I höst säger vi benvenuto till Lacuna Coil när bandet besöker KB i Malmö den 29 oktober! Som support denna kväll får bandet sällskap av danska Forever Still och italienska Genus Ordinis Dei.

1994 bildades bandet, då under namnet Sleep of Right, som ett par år senare blev Ethereal och till sist landade i Lacuna Coil. Det italienska bandet bildades av sångaren Andrea Ferro och basisten Marco Coti Zelati – och flankeras nu också av Ryan Blake Folden, Diego Cavallotti och givetvis den karismatiska och extremt omtyckta sångerskan Cristina Scabbia.

Med åtta album bakom sig så är den senaste skivan, ”Delirium”, en av de mest spännande. Albumet är deras första som helt och hållet spelats in och mixats på hemmaplan i Italien. Singlarna ”The House of Shame” och ”Delirium” har i synnerhet tagits emot väl – och har snabbt blivit fanfavoriter, tillsammans med andra stora låtar från karriären, som ”Enjoy The Silence”, ”Trip The Darkness” och ”Our Truth”.

Med en utlovad mix av musik från hela deras prisbelönta och hyllade diskografi kan vi lova en riktigt svettig kväll med de Europeiska hjältarna Lacuna Coil! Ses i Malmö i slutet på oktober!