Killing Joke

+ Death Valley High, True Moon

Datum har passerat

Legendariska Killing Joke kommer till Malmö i vinter! Med samtliga medlemmar ur original-lineupen är bandet tillbaka med sitt sextonde studioalbum “Pylon” och nu kommer de till KB den 1 december.

När det brittiska bandet bildades 1978 i London kunde knappast någon vänta sig vad som komma skulle; framtida giganter så som Metallica, Nine Inch Nails och Soundgarden har alla angett Killing Joke som en stor influens för deras musik. Under åren har många medlemmar kommit och gått, men nu är original-lineupen – förstärkta av Reza Udhin på keyboards – tillbaka för att visa var skåpet skall stå.

Med ett rykte som ett av rockens mest ikoniska, influerande och nyskapande band har Killing Joke under sin långa karriär gått från klarhet till klarhet. Bandet har alltid haft en “inget skitsnack”-attityd, som inte minst syns i deras texter som uppmanar vem som än lyssnar att tänka själv och inte nöja sig med den lott man blivit tilldelad i livet.

Redan från början var Killing Joke motvilliga till att sorteras in i ett fack; istället blandade de samman olika genrer för att skapa något helt nytt och tidlöst. Med ena foten i den brittiska punken och den andra i det nya tyska elektroniska soundet skapade de ett motgift mot åttiotalets annalkande glättighet.

Support: Death Valley High
Med sin drivna danspunk är Death Valley High det perfekta soundracket för att fira in apokalypsen med tidernas sista fest. Mörkt, hookigt, dansant.

Opener: True Moon
True Moon är ett Malmöband inspirerat av postpunk, new wave och dark wave men även band som Fleetwood Mac och Wipers. Debut-LP:n släpps på Lövely Records den 18 november.