Julian Marley & The Uprising

Datum har passerat

Producenten, sångaren, roots reggae-musikern, filantropen och låtskrivaren Julian Marley, son till den legendariske Bob Marley, har rönt stora framgångar med sin musik inspirerad av livet och andlighet, i samma Rastafari-tradition som sin far. Nu är det klart att han och sitt band The Uprising besöker Sverige i sommar och den 26 juli intar de scenen på KB i Malmö!

Musiken har alltid varit en naturlig del av hans liv och så tidigt som vid fem års ålder spelade han in sin första demo i familjens hem i Kingston, Jamaica. Sedan dess har Julian arbetat nonstop med att skriva, producera och framföra musik.

Han bildade tidigt sitt eget band The Uprising, men har också spelat mycket med sina bröder Stephen, Damian, Ziggy och Kymani. I mitten av 90-talet släppte han sitt kritikerrosade album; “Lion in the Morning” och gav sig ut på en framgångsrik världsturné.

Uppföljaren ”A Time & Place” var en explosiv mix av roots reggae och conscious inspirerad av legender som Burning Spear, Jacob Miller och naturligtvis Bob själv. Senaste plattan ”Awake” kom 2009 och blandar R&B, hiphop, dancehall och naturligtvis roots reggae.

Julian Marley är en spirituell och moralisk musiker tillika visionär med en världsomspännande mission och det sägs ofta: ”Han inte bara ser ut som sin far, han låter som honom också!”