Johnossi

Datum har passerat

Efter tre och ett halvt år sedan senaste albumreleasen är nu rockduon Johnossi tillbaka starkare än någonsin. Högaktuell med nya singeln ”Air Is Free”, en ny EP och deras femte album åker bandet på turné i vår med stopp på KB i Malmö den 23 mars!

I över ett decennium har Johnossi lockat fans att förlora sig i sitt musikaliska universum. Ett band som vägrar stå still. I nya bombastiska singeln ”Air Is Free” har man fortfarande basen i gitarr och trummor men expanderar sitt sound med bland annat blåsinstrument, kvinnlig kör och en modern produktion.

Kompisarna i svenska producent-teamet Astma & Rocwell (även med i bandet NONONO) delade Johnossis vision och satte sig i producentstolarna. Fullt medvetna om att de aldrig tidigare producerat ett rockband var de fast beslutna om att behålla bandets musikaliska kärna, men klä den i en ny modern ljudkostym.

Nya singeln ”Air Is Free” dundrar fram med en ljudbild i arenastorlek och är första smakprovet och startskottet för vad som komma skall längre fram i höst. Johnossi släpper en EP den 8 november med ”Air Is Free” som titelspår. Bandets femte album släpps sen i början av 2017.

Johnossi har efter massivt turnerande jorden runt det senaste decenniet mutat in sig som ett av de allra bästa livebanden. I mars – april 2017 tar dom sin högexplosiva show ut på vägarna igen. Missa inte när de nu åter intar scenen på KB!