Imarhan

Datum har passerat

Aktuella med ett alldeles färskt debutalbum kommer Imarhan med sin ökenblues till Nefertiti och Göteborg den 15 september! Det handlar om det ofruktbara landet, vandring och vad det betyder att vara tuareg idag.

Den självbetitlade skivan vill rasera föreställningarna som lyssnarna i väst hyser kring populär Tuareg-musik. Den nya vågen av tuareg-musiker låter väldigt annorlunda mot ökenförvanskningen som vanligtvis följer denna typ av genre. Istället hittar vi en lugn och passionerad själ, och med en komplex komposition som tidigare inte har setts bland Saharas musikexport. Poesin och flytet är urbant, friskt och förvillande.

På Kel Tamashek språk betyder Imarhan “de jag bryr mig om”. Gruppen består av lyad Moussa Ben Abderahmane aka Sadam (kusin med Eyadou Ag Leche från Tinawiren, som har producerat och skrivit flera låtar på plattan), Tahar Khaldi, Hicham Bouhasse, Haiballah Akhamouk och Abdelkader Ourzig, vilka växte upp nära varandra i Tamanrasset i södra Algeriet. Inspirerade av det funkiga groovet från västra Afrika, de subtila tonerna från Saharas traditionella folkmusik och elden och romansen från Algerisk raimusik har de skapat något nytt som kommer att inspirera många framöver.