Green Day

+ Rancid

Datum har passerat

Nästa sommar är det Göteborgs tur att få finbesök av ett av världens största och vassaste punkrockband! Den 21 juni spelar Green Day på Scandinavium. De får dessutom sällskap av landsbröderna i Rancid! Missa inte detta absoluta punk-guldkorn i Göteborg i sommar!

Green Day slog igenom med ”Dookie” 1994, och gick snabbt från att vara ett källarband till att sälja tio miljoner exemplar av genombrottsalbumet. 20 år senare är de minst lika aktuella med flera Grammy-vinnande album i bagaget, en egen musikal i deras ära och många långa världsturnéer på meritlistan.

Senaste studioplattan ”Revolution Radio”, den tolfte i ordningen, släpptes i oktober. Det är fel att säga att Green Day vuxit upp – det kommer de nog aldrig riktigt göra. Deras sound är lika lekfullt och energiskt idag som 1994. De är rak och okomplicerad punkrock du gärna skrålar med i.

Senast Rancid spelade på Göteborgsk mark var på West Coast Riot 2012, där ingen mindre än självaste Bruce Springsteen tog sig till Röda Sten för att kolla in punkhjältarna från Kalifornien.

Bandet bildades tidigt 90-tal ur spillrorna av den legendariska gruppen Operation Ivy och har med tiden blivit ett av världens mest framgångsrika punkband. Som trots sin vägran att någonsin fastna i storbolagens händer ändå sålt flera miljoner album världen över. Bandet har en karaktäristisk stil där de blandar punk och hardcore med ska-influenser.

*** INFORMATION OM FLYTTEN ***
Konserten med Green Day och Rancid den 21 juni flyttas från Slottsskogsvallen till Scandinavium. Samtliga biljettköpare till Slottsskogsvallen har kontaktats av biljettombud med information om byte av biljetter. Har du som tidigare biljettköpare inte fått mail om detta, kontakta gärna oss här.